2. Uluslararası Poster Sergisi POSTERİST Açıldı

Bu yıl 2.si düzenlenen Uluslararası Poster Sergisi POSTERİST Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde açıldı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim görevlilerinin ortak emekleriyle hazırlanan serginin bu yılki teması “İstanbul”du.

13 ülkeden tasarımcının 40 posterlerinin yer aldığı serginin açılışına Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Kübra Gülal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar ve Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Amine Refika ile çok sayıda sanatsever, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Serginin Proje yöneticisi olan Dr. Öğr. Üyesi Amine Refika açılış konuşmasında İstanbul’un barındırdığı tarihi, kültürel ve coğrafi zenginlikleri sayesinde adeta bir kültürler mozaiği olması sayesinde sanatçılara ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak bu güzel şehrin eşsizliğini gelecek nesillere aktarmak için İstanbul’un zengin çeşitliliğine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyadığını dile getirdi.

Sergi, 31 Mayıs ’a kadar İstiklal Sanat Galerisi’nde görülebilecek.